Дата: Chorshanba, 27.03.2013, 11:59 | Сообщение # 1
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Administrator
Сообщений: 774
Статус: Offline
Masalliqlar
1. 500 gr to'g'ralgan go'sht 2. 2 stakan guruch (300 gr-ga yaqin) 3. 2 dona kartoshka 4. 1 qoshiq saryog' 5. keragicha tuz
Tayyorlanishi:
Chuqur qozonda go'shtlarni yaxshilab qovuring.
Go'shtlarni qozondan olmasdan ustiga yuvilgan guruchni yarimini soling.
Halqa-halqa kesilib, yog'da qizartirilgan kartoshkani guruchni ustini qoplaydigan shaklda terib chiqing.
Ustiga qolgan guruchni solib, tekislang. 1 qoshiq saryog'ni mayda bo'laklar holida guruchlarnin ustiga soling.
Tuzini ham soling va guruchlarni ustidan 3-4 sm yuqorida qaynagan suv soling va qozonni qopqog'ini yoping.
Qozonni kavlamasdan past olovda taomni pishiring. Osh pishgandan keyin katta idishga (rasmga ko'rganingizday) go'shtlar yuqoriga keladigan shaklda qozonni to'ntaring.
Hoxlasangiz kartoshkani eng ustiga qo'yishingiz mumkin.
Katta idishga solgandan keyin salat va qatiq bilan bezashingiz mumkin....