Guzalina | Дата: Yakshanba, 31.03.2013, 21:13 | Сообщение # 1 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Administrator
Сообщений: 774
Статус: Offline
| anchadan beri eng sevimli shirinligim recepti bilan bo'lishaman deb niyat qiludim bugun alhamdulilah nasib qildi. juda odiy tayorlanadi lekin mazzasiga gap yo'q. butun arab davlatlatlarida istemol qilinadi.
Uploaded with ImageShack.us
0/5 litr sut 4 osh qoshiq johori uni yoki ( kraxmal) corn flour 3 osh qoshiq atirgul suvi tabga ko'ra shakar 2-3 osh qoshiq 100gr xomdon pista (fistashki) agar yo'q bo'lsa unda malina, qulupnay. u ham yoq bolsa maydalangan oddiy yong'oq, bodom.
sutni 1 piyolasini olib qo'yib qolganini o'rtacha olovda gazga qo'yamiz ichiga atirgul suvini shakarni solamiz, piyoladagi sutga jo'hori unini solib aralashtiramiz, va gazdagi sutga qo'shamiz, olovni past qilib to'xtamay ko'vlab turamiz quyuq bo'lgunicha ( krem holiga kelgunicha). tayor muhallabiyani chiroyli idishchalarga solamiz ustiga yong'oq sepamiz va 3-4 soatga xolodilnikga qo'yamiz. puddinga oxshab chiqadi.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
qo'shimcha: xoxlovchilar yong'oqni sutga aralashtirib yuborishingiz mumkun. yoki muzlatgichda sovuganidan so'ng idhni teskarisiga o'girib tarelkaga qo'yib keyin yong'o sepasiz.
bilmaganlar uchun atr gul suvini ko'rinishi:
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Guzalina за это полезное сообщение: |
|
|