Guzalina | Дата: Yakshanba, 24.03.2013, 01:43 | Сообщение # 1 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Administrator
Сообщений: 774
Статус: Offline
|
Uploaded with ImageShack.us
300-400gr un 150gr saryoq 1 piyola qatiq 1ta tuxum 3 osh qoshiq djem 3 ta shirin olma 200gr shakar vanilin 1 choy qoshiq 1,5 choy qoshiq razrihlitel
tuhum bilan shakarni taxshilab aralashtiramiz, ichiga sovuq saryoqni qirg'ichdan o'tqazib olamiz, va aralashtiramiz, vanilin solamiz. qatiqga razrihlitelni qo'shib aralashtiramiz ko'pirganidan keyin tuhumga solamiz, ustidan o'rtacha yumshoqlik bo'lgunicha un solamiz. hamirni 2 ga bo'lamiz 1tasini kattaroq qilib. va muzlatkichga 25-30 minutga qoyamiz. hamirni kattarog'ini olib listga bir tekisda yoyib chiqamiz, qo'lda qilsa ham bo'ladi, yoki bo'lmasa pergamentniy qog'ozni orasiga qo'yib yoyb olsa boladi. hamirni listga yoygandan keyin ustiga bir tekis qilib djem suramiz, va olmani to'rtburchak shakilda yoki yarim oy shaklida to'g'rab terib chiqamiz, qolgan hamirni qirg'ichdan o'rqazib pirok ustiga sepamiz. piroknin atroflarini ichkari tarafga buklab chiqamiz. va qizib turgan duhovkada usti qizarguncha pishiramiz. agar tagi qizarayotganini ko'rsangin darxol duhovkani teppa qismini yoqib qo'ysangiz tegi qorayib ketmaydi, man shunaqa qilaman tahminan 20 minutdan keyin duhovkani pastini o'chirib teppasini yoqaman!
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Guzalina за это полезное сообщение: |
|
|