Меню сайта |
|
|
Статистика |
|
|
|
|
|
| Приветствую Вас Mehmon | RSS
Guzalinaning oshxonasiga hush kelibsiz!!!
Shanba, 04.05.2024, 15:50 | |
|
|
Торт птичье молоко.Қуш уяси торти.
| |
Наргиза7730 | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 15:21 | Сообщение # 1 |
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
| Ассалому алейкум!
Бугун ман сизларга уй шароитида птичье молоко тортини қилишни кўрсатиб ўргатаман.Коттагина торт қилганим учун,3та порциядан қилдим.
Керакли масалликлар.
Бисквит учун: 10 та тухум сариғи ( 9та тухум оқини суфле учун олиб қўямиз.) 1 та тухум оқи 1.5 стакан шакар 400 гр сув (оддий совуқ сув) 10 ош қошиқ ун
Агар агар желеси учун: 3 чой қошиқ агар агар ярим стакан шакар 400гр сув..совуқ
Крем учун: 150 гр сариёғ 9 ош қошиқ сгущёнка(нечта тухум оқи солинса,шунча ош қошиқ сгущёнка солинади)
Белковий крем учун: 3 стакан шакар 170 гр сув 9 та тухум оқи
Шоколад глазури учун: 5 ош қошиқ шакар 5 ош қошиқ какао 1 ош қошиқ (силлиқ) ун 200 гр сув 50 гр сариёғ.
Шундай қилиб..биринчи навбатда бисквит пишириб оламиз.
Тайёрланиши: 10 та тухум сариғини1та тухум оқини,сув,шакарни битта идишга солиб,яхшилаб кўпиртирамиз.. Оқариб,ишиб,қуюқ масса бўлгунча.
Кейин коттароқ тоғорага солиб,10 та ош қошиқ(тўла) унни бўлиб бўлиб соламиз.
Кейин қолипга ..манда 21га 27.5 экан, солиб,ўртача оловда пишириб оламиз.
Сообщение отредактировал Наргиза7730 - Seyshanba, 09.04.2013, 15:48 |
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Наргиза7730 за это полезное сообщение: |
|
|
Наргиза7730 | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 15:32 | Сообщение # 2 |
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
| Тайёр бисквитни 2 га бўламиз ва ярим бисквитга қолипни кийгизамиз.
Пропитка қиламиз. Энди битта косага 150 гр сариёғ (ёки сл.маргаринни),ванилин ва 9 ош қошиқ сгуёнка бн крем қилиб оламиз.
Энди темир идиш оламиз ва 3 чой қошиқ агар-агар,ярим стакан шакар ва 400 гр сув солиб,оловга қўямиз
Қайнаб чиқганидан кейин пасайтириб,15 гача санаб оловни ўчирамиз.
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Наргиза7730 за это полезное сообщение: |
|
|
Наргиза7730 | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 15:55 | Сообщение # 3 |
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
| Энди белковий крем учун қиём пишириб оламиз. Бунинг учун темир идишга 3 стакан шакарни соламиз. Манда нимагадир 650 гр чиқди..стаканим сал кичикроқ экан..лекин аслида 750 бўлиши керак.
Кейин сув соламиз,170 гр тахминан.
Оловга қўямиз.
Қайнаб чиқганидан кейин пасайтирамиз ва пиширишда давом этамиз.
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Наргиза7730 за это полезное сообщение: |
|
|
Наргиза7730 | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 16:24 | Сообщение # 4 |
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
| Қиём пишгунича тухум оқини кўпиртиришни бошлимиз
Манга миксердан кўра,взбивалкада қилинган птичка кўпро ёқади.Фарқиям борда,қўлда қилингани нежнийро чиқади.
Қиём пишганини текишириш учун холатига қаримиз. Биринчидан қайнаб турган масса сал қуюқлашади.
Яниа бир усули,пиёлага совуқ сув соламиз,қошиқчада сиропдан олиб сувга соламиз ва совутамиз.Агар қиём пластилинга ўхшаш масса бса унда тайёр,агар қўлга илинми тарқаб кетса,хали тайёр эмас.Агар тошдай қотиб қолса унда вақидан утибди.Озгина сув солиб яна қайнатамиз ва меъёрига етказамиз.
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Наргиза7730 за это полезное сообщение: |
|
|
Наргиза7730 | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 16:31 | Сообщение # 5 |
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
| Тайёр қиёмни яхшилаб кўпиртирилган тухум оқига ингичка струйка қилиб қуямиз.
Охиригача қуйиб кўпиртиришда давом этамиз.
Кейин агар агарли желени оловга қўямиз ва битта қайнаб чиқганидан кейин белковийга қуямиз.
Энди бу ёғига чаққон бўламиз.. Хали тайёрлаб қўйган кремимизни солиб,
ЛОПАТКАДА аралаштирамиз.
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Наргиза7730 за это полезное сообщение: |
|
|
Наргиза7730 | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 16:37 | Сообщение # 6 |
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
| Массани ярмидан сал камроғини кесилган бисквитни ярмига қуямиз.
Теккислимиз.
Бисквитни иккинчи қаватини қўйиб,устига қолган массани қуямиз.
Теккислимиз.
Хамда КАМИДА 1 соатга морозилкага қўямиз.
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Наргиза7730 за это полезное сообщение: |
|
|
Наргиза7730 | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 16:50 | Сообщение # 7 |
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
| Суфле морозилникда музлагунича шоколадний глазурни тайёрлаб турамиз. Бунинг учун хамма қуруқ массани идишга солиб,аралаштириб оламиз. Кейин сув соламиз,сариёғни соламиз ва оловга қўямиз.
Қайнаб чиқганидан кейин пасайтирамиз ва қуюлгунича қайнатамиз. Совутамиз ва однородная масса бўлиши учун ситодан ўтказамиз. Тайёр шоколад глазурини тортни устига сурамиз.
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Наргиза7730 за это полезное сообщение: |
|
|
Наргиза7730 | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 16:52 | Сообщение # 8 |
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
| Яна озгинага музлатгичга қўямиз ва...ЁҚИМЛИ ИШТАХА!!!!!
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Наргиза7730 за это полезное сообщение: |
|
|
Ansora | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 17:02 | Сообщение # 9 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Пользователи
Сообщений: 125
Статус: Offline
| Assalomu alaykum Nargizaxon yaxshimisiz? Tortizga gap yoq:) rosa yegim keldi necha yil boldi yemaganimga. Bir kun qilish nasib qilar:) kattakon rahmat...
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Ansora за это полезное сообщение: |
|
|
Oyshanur | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 17:40 | Сообщение # 10 |
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 5
Статус: Offline
| Assalomu alaykum.MashaAlloh Nargiza opa, tortizga gap yo'q.Qo'llariz dard ko'rmasin.
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Oyshanur за это полезное сообщение: |
|
|
Fotima | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 18:17 | Сообщение # 11 |
Oshpaz
Группа: Пользователи
Сообщений: 147
Статус: Offline
| Assalomu alekum! Naargizapa tortiz rostanam zo'r chiqibdi maniyam tort yemaganimga aancha bo'bketdi,ijodizga baraka,Alloh kuch quvvat bersin
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Fotima за это полезное сообщение: |
|
|
Guzalina | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 19:51 | Сообщение # 12 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Administrator
Сообщений: 774
Статус: Offline
| [/size][size=13]WAW voy eto ptichie moloko!!!
gap yoq toshkendan agar opkeltirib qilaman insha Allah
raxmat recept uchun Allah sizdan rozi busin
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Guzalina за это полезное сообщение: |
|
|
Leyla | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 20:41 | Сообщение # 13 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Moderatorlar
Сообщений: 402
Статус: Offline
| Рахмат Наргизапа росса тушунарли килиб расмга олибсиз, тану жониз сог булсин . Мани бир иккита саволим бор эди суфлега хархил мевалар солса булади? Тайер белковый массага масленный кремми аралаштирганда суфле объеми камайиб суюлиб кетмидими? манда бир марта шунака булгандиде шунга куркиб колгандим
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Leyla за это полезное сообщение: |
|
|
Gulilola | Дата: Juma, 12.04.2013, 15:39 | Сообщение # 14 |
Pazanda
Группа: Пользователи
Сообщений: 21
Статус: Offline
| Наргиза опа батафсил, расмлар билан тулик бойитилган рецепт учун катта рахмат. Агар-агарни Тошкентда каердан топса булади?
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Gulilola за это полезное сообщение: |
|
|
Leyla | Дата: Juma, 12.04.2013, 23:22 | Сообщение # 15 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Moderatorlar
Сообщений: 402
Статус: Offline
| Гулилола, Чорсу бозоридаги думало гумбаз борку , ушатта бор , 100грамми гдето 8000- 9000 сум
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Leyla за это полезное сообщение: |
|
|
Rumayso | Дата: Shanba, 13.04.2013, 02:05 | Сообщение # 16 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Moderatorlar
Сообщений: 460
Статус: Offline
| NARGIZApo alloh rozi bosin zoor rersept +rasmlar uchun raxmat baraka topin
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Rumayso за это полезное сообщение: |
|
|
Gulilola | Дата: Dushanba, 15.04.2013, 10:14 | Сообщение # 17 |
Pazanda
Группа: Пользователи
Сообщений: 21
Статус: Offline
| Рахмат Лейла опа. Бунака батафсил килиб тушунтирилган "птичье молоко"ни килиб курмасам булмайди энди.
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Gulilola за это полезное сообщение: |
|
|
Наргиза7730 | Дата: Payshanba, 18.04.2013, 16:44 | Сообщение # 18 |
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Статус: Offline
| Сизларга ёқганидан жудаям хурсандман!
Гулноза птичкага хар хил мева солиб қилса бўлади,мевани маслений крем билан бирга солиб ,енгилгина аралаштириб кейин бисквитга қуямиз.Суфле суюлиб кетмаслиги учун масленний кремни лопаткада ёки венчикда аралаштирамиз,миксерда эмас... Гулилола,ха Гулноза этганларидай агар-агарни чорсудан топсангиз булади...Фақат яхшисини олинг,энг яхшиси германияники,нархи 100 грами 11000.Чилиникиниям мақташвотти лекин уни хали олиб ишлатиб курмадим.
Сообщение отредактировал Наргиза7730 - Payshanba, 18.04.2013, 16:48 |
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Наргиза7730 за это полезное сообщение: |
|
|
|
|
Форма входа |
|
|
Поиск |
|
|
|