5-6ta o'rtacha balg'ar qalampiri 4-5 ta pamidor 1ta dona chesnok tuz tabga kora yog' qovurushga ukrop yoki hohlagan sevimli ko'katingiz
Tayyorlash:
Qalampirlarni yuvib, artib pichoqda tar tarafdan kesib teshib chiqamiz, yoki vilkada o't-betidan teshib chiqamiz.
qozonga yog' solib kop emas yarim cho'mich yetadi, qalampirlarni terib chiqib pastroq olovda ustini yopib pishiramiz qizartirib!!! yog' qattu sachrab ketadi bolalarni uzoq tutganingiz maqul. har tarafini shunday qizartirib qovuramiz.
pamidorlar qig'ichdan chiqazib, 1ta chesnokni ham qirg'ichdan chiqazib tuz va ko'kat qoshamiz.
pishgan balg'arlarni chuqurroq idishga solib olamiz
balgarlarni ustiga pamidorli sousni quyib chiqamiz har tarafiga, salat tayyor!!! yoqimli ishtaxa. salat dasturxonga tortilishidan odin 15-20 minut sousi bilan bir biriga mazzasi urib turgani yaxshi))