Kerakli masalliqlar: Hamiriga: 1 piyola suv 1 osh qoshiq tuz 1 osh qoshiq droja (hamirturush) 2 piyola un
Nachinkasiga: 1 dona kartoshka tuz ziravorlar
Hamiri: suvga tuz droja qo'shib aralashtiriladi ketidan undan oz-ozdan solib yumshoqqina hamir qoriladi hamirni usti yopiq idishga qoyib oshish uchun 1-1,5 soatga issiqroq joyga qo'yib qo'yiladi yoki o'rab qo'yiladi
bu orada kartoshkani artib,maydaroq to'grab suvda pishirishga qo'yiladi
hamir oshgandan so'ng patnisni yog'lab hamirdan yong'oqdek zuvalachalar qilib terib chiqiladi,zuvalachalar orasi ochiq bo'lishi kerak ustiga selofan yopib biroz tindirishga qo'yiladi. pishgan kartoshkani ezib pyure xolatiga keltirib tuz va ziravorlar qo'shib aralashtiriladi nachinkamiz tayyor.
oshgan zuvalachalarimizni biroz yoyib ustiga nachinkadan qo'yib chiqiladi va tugiladi va qozonga solishdan avval qo'l bn salgina yoyiladi ya'ni kattalashiriladi
tugilgan perashkalarimizni qizib turgan yo'gda tugilgan tarafini qozon tagiga qilib pishiriladi tagi qizargandan so'ng olovni pastlatib ustini o'giriladi va past olovda pishiriladi ikkinchi tarafi. shu zaylda hamma perashkalarimiz pishib chiqadi,ehtiyot bo'ling tezda qizarib kuyib ketishi mumkin.