Меню сайта |
|
|
Статистика |
|
|
|
|
|
| Приветствую Вас Mehmon | RSS
Guzalinaning oshxonasiga hush kelibsiz!!!
Juma, 29.03.2024, 11:47 | |
|
|
"Yayla" sho'rvasi yoki Qatiqli sho'rva:)
| |
Ansora | Дата: Dushanba, 08.04.2013, 12:24 | Сообщение # 1 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Пользователи
Сообщений: 125
Статус: Offline
| Assalomu alaykum
Ilgari bu sho'rvamni rasmini joylagandim, lekin sahifalar ko'pligi uchun topa olmadimi kecha rasmga olishga erindim:) vaqt tig'iz edi. Joylayman inshalloh:) hozircha bunday mazali, foydali sho'rvani tayyorlanishini yozib turay, vaqt o'tkazmay darrov pishirib ko'ring.
Masalliqlar:
4 stakan suv (800 ml) 5 qoshiq guruch 1 stakan (200ml) qatiq 1 qoshiq un 1 dona tuxumni sarig'i Tuz
Sousi uchun:
2 qoshiq saryog' 1 qoshiq quritilib, maydalangan yalpiz (nane)
Tayyorlanishi:
4 stakan suvimizga guruchni solib pishirib olamiz. Bir idishga qatiq, tuxumni sarig'i va unni solib yaxshilab aralashtiring. Guruch pishay deganda 2-3 qoshiq sho'rvani suvidan qatiqli aralashmani ichiga solib, aralashtiramiz. Bu qorishmani sho'rvani suviga solamiz. Qaynab chiqqandan keyin 2-3 daqiqa aralashtiring.
Sous:
Saryog'ni qizdirib, ichiga yalpizni solib, 2-3 daqiqa qovuring. Issig'ida sho'rvani ichiga soling, aralashtiring. Xohlasangiz kosalarga sho'rvani solib, sousini ustiga to'king, yana ham chiroyli ko'rinadi. Men o'g'limga yedirganim uchun sousini aralashtiraman.
Qo'shimcha:
Sho'rvani suviga qatiqli aralashmani solgandan keyin muttasil aralashtirib turing. Bo'lmasa qatiq Turkcha aytganda "kesilib" qoladi. Sho'rvani tuzini sho'rva pishib bo'lgandan keyin soling, bo'lmasa qatiq yana "kesishi" mumkin.
Yoqimli ishtaha:)
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Ansora за это полезное сообщение: |
|
|
Leyla | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 14:34 | Сообщение # 2 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Moderatorlar
Сообщений: 402
Статус: Offline
| Ансорапа шу шурвангиздан юрак ютиб килолмадим , рахмат секретлари билан езибсиз...секретларини билмаганим учун куркиб турардим пиширишга
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Leyla за это полезное сообщение: |
|
|
Gulilola | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 16:15 | Сообщение # 3 |
Pazanda
Группа: Пользователи
Сообщений: 21
Статус: Offline
| Енгилгина, осон хазм буладиган таомга ухшайди. Гуруч ва катик аралашмаси мани жону дилим. Рахмат рецепт учун
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Gulilola за это полезное сообщение: |
|
|
Ansora | Дата: Seyshanba, 09.04.2013, 16:31 | Сообщение # 4 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Пользователи
Сообщений: 125
Статус: Offline
| Qatiqni turiga, suviga qarab ham har xil chiqadi bu shorva, menga hamma xili yoqadi:) ayniqsa ustidagi saryogli sousini boshqacha yaxshi koraman:)
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Ansora за это полезное сообщение: |
|
|
Gulilola | Дата: Juma, 12.04.2013, 16:24 | Сообщение # 5 |
Pazanda
Группа: Пользователи
Сообщений: 21
Статус: Offline
| Ассалому алайкум, бугун шу таомни тайёрладим. Пропорцияларини аник рецептда ёзилганидек солиб килдим, аввал суюк килиб куйдимми деб хавотир олдим, аммо дам егач куюлиб, жуда чиройли булди. Мазаси иссигида хам совугида хам бирдек мазали буларкан. Дам олиш кунлари киламан, бемалол деб юргандим. Бугун вактим борлигига, эртани кутиб утирмай шу шурва билан Лейла опамни лавашли хонимидан килдим. Ишга кетгунча иккаласига хам улгурганимга ва иккала таом хам мазали чикканидан хурсанд булдим. (фотоотчет кейинрок). Яна бир бор рахмат.
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Gulilola за это полезное сообщение: |
|
|
Ansora | Дата: Juma, 12.04.2013, 18:41 | Сообщение # 6 |
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Пользователи
Сообщений: 125
Статус: Offline
| Valaykum assalom. Yoqqanidan xursandman, chaqqon kelin:)
|
|
|
Эти 0 пользователя(ей) поблагодарили Ansora за это полезное сообщение: |
|
|
|
|
Форма входа |
|
|
Поиск |
|
|
|