Bu ruletga aslida hohlagan boshqa hamiringizni qilishingiz mumkun masalan bulochkani hamirini drojjali, yoku qatiq+sodali hamir, yoki smetanali hamir bu usul eng oddiysi... hamiri uncha kop bo'lmaydi yeganda asosan nachinkasini mazzasi keladi.. hullas maqsadga o'taqolay...
Hamiri uchun:
3/4 stakan issiq suv
chimdim tuz
vanilin
50 gr margarin
olganicha un
Nachinkasiga:
1 stakan maydalangan yong'oq
0,5 stakan magiz
0,5 stakan shakar
1ta tuhum oqi ( sarigini ustiga suramiz)
1 osh qoshiq asal
Tayyorlash:
issiq suvga tuz vanilin margarin eritilgan solib un solib hamir qorib olamiz issiqina hamir bo'lishi kerey yumshoq qolga yopishmidigan.
magiz yongoq shakarga tuhumni oqini va 1 osh qoshiq asal solib aralashtirib olamiz.
hamirni yoyib, pishiriq qog'ozi solingan listga qoyamiz (man folga ishlattim lekin biroz yopishti) ustidan nachinkani solamiz va rulet qilib o'raymiz.
ustidan tuhum sarigini surib ozgina ustidan kesib chiqamiz va hohishga qarab kunjut sepamiz.
170-180G da 30-40 minut qizarguncha pishiramiz... va albatta suvuganida kesamiz bo'lmasam nachinka oqib ketar ekan bu meni hatoyim issig'ida kesdim.