Butun hamma pishirgan "sharlotka"larimdan shunisida to'xtadim juda yoqti menga albatta tayyorlab ko'rishingizni tavsiya qilaman...
Masalliqlar:
150 gr olcha (donakisiz, sharbatisiz, 1 osh qoshiq unga belab olamiz) 1 ta olma 3 ta tuhum 180 gr un 180 gr shakar 80 gr saryoq eritilgan (oddiy salat yog'i solsa ham bo'ladi) 1 paket vanilin tuz 1 choy qoshiq razrihlitel, yoki 0,5 choy qoshiq soda
Tayyorlash:
Tuhum va shakarni ko'pirtiramiz, vanilin solamiz, saryoq solamiz, un, tuz, soda yoki razrihlitel yaxshilab aralashtiramiz va hamir tayyor!!!
olmani artib parrok to'g'rab olamiz...
olchani 1 osh qoshiq unga belab olamiz...
idishimizda pishiriq qog'ozi solib yoki yog'lab olmani terib chiqamiz....
ustidan hamirni yarmini solamiz....
keyin olchani terib chiqamiz....
qolgan hamirni solamiz....
200C darajada 30-50 minut pishiramiz, go'girt quruq chiqgunicha desam ham bo'ladi. menga juddaaaa yoqti mazzasi, ko'rinishini yasatishga vaqtim yoq edi ammo mazzasiga gap yoq!!!