Меню сайта

Статистика

Главная

Регистрация

Вход
Приветствую Вас Mehmon | RSS


Guzalinaning oshxonasiga hush kelibsiz!!!


Shanba, 23.09.2017, 19:36
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Страница 1 из 11
FORUM » Turk oshxonasi » Shirali va shirasiz pishiriqlar » Turkcha somsa
Turkcha somsa
GuzalinaДата: Seyshanba, 21.01.2014, 11:22 | Сообщение # 1
Ustoz, SHef oshpaz
Группа: Administrator
Сообщений: 774
Статус: Offline


assalom aleykum aziz forumdoshlarim va saytimiz mehmonlari! Oz muddat tanaffuzdan so'ng yana safingizga qaytganimdan bag'oyatda mamnunman
             yahoo

Bugun sizga o'zimni uslubim Turkcha somsa tayyorlashni o'rgataman. Mehmonlarni va oila a'zolaringizni bu somsalar bilan hursand qilishingiz mumkun maylin va mazzalik in waa Allah            eat

Hammiri uchun:

* 1 piyola qatiq

*0,5 piyola qaymoq

*1 osh qoshiq hamirturush (razrihlitel, baking powder)

*100gr saryog'

*1 piyola pista yog'i

*3 stakan un

Qiymasi uchun:

*400gr mol goshti qiymasi

*3ta piyoz

*tuz, zira,murch

*(men 1 bog' ismaloq qoshtim, shar  t emas)

Ustiga surtish uchun:

*1ta tuhum sarig'i

*hohishga qarab kunjut,sedana yoki murch

Tayyorlash:

Qatiq+qaymoq aralashtiramiz va hamirturush solamiz. Boshqa idishda saryog'+pista yog'i+un+tuz uqalab olamiz. va unli aralashmaga qatiqli aralashmani solib hamir qoramiz. hamirni 30 minutga muzlatkichga qo'yamiz. Ungachan qiymasini tayyorlab olamiz. Qiymaga piyozni eng mayda tishli qirg'ichdan chiqazib tuz murch zira solib aralashtirib olamiz.

Hamirni olib 14ta dumaloq zuvalachalarga bo'lib olamiz qiymani ham 14ga bolib qoysan boladi tayyor qilib.

Zuvalachalarni uzunasiga yoyib qiyma solib "konfet"ga o'xshatib tugib chiqamiz.





Hammasini tugib bolganda tuhum sarig'ini surtib ustiga murch sepib 180C darajada chiroyli qizarib pishguncha pishirib olamiz.



menda tahminan 30-35 minutda pishadi. va yoqimli ishtaxa!!!








 
RoziyaДата: Chorshanba, 22.01.2014, 16:19 | Сообщение # 2
Usta oshpaz
Группа: Пользователи
Сообщений: 166
Статус: Offline
Masha Alloh juda ham ishtahalik qilib rasmga olibsiz,rahmat kattakon,Alloh rozi bulsin.
 
ladybirdДата: Shanba, 25.01.2014, 20:52 | Сообщение # 3
Hurmatli Mehmon
Группа: Пользователи
Сообщений: 3
Статус: Offline
assalam alaikum
recept uchun chok teshekkurler!
 
FORUM » Turk oshxonasi » Shirali va shirasiz pishiriqlar » Turkcha somsa
Страница 1 из 11
Поиск:

Форма входа

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Copyright MyCorp © 2017 Создать бесплатный сайт с uCoz